Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kapkejk sa dulce de leche-om i maskarponeom

Kapkejk sa dulce de leche-om i maskarponeom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Kapkejk sa dulce de leche-om i maskarponeom
Fotografije: Juliya
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Kapkejksi sa dulce de leche-om i maskaroneom za vaše krštenje, rođendan, čak i svadbu - jedinstveni praznični kolač za goste"

Potrebni sastojci

  • brašno - 140 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 120 g
  • kisela pavlaka - 70 g
  • kravlji maslac - 125 g, mekani
  • esencija vanile - 1/2 kašičice
  • krem
  • dulce de leche - 130 g
  • maskarpone - 50 g + 120 g
  • slatka pavlaka - 60 g
  • šećer u prahu - 3 šolje ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove praznične kolače umutimo jaja sa šećerom, dodajemo kiselu pavlaku, maslac i esenciju vanile i promešamo.

Dodajemo u smesu prosejano brašno sa praškom za pecivo i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Rasporedimo smesu u kalupe za mafine, u koje smo prethodno sltavili paprine čašice.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Za to vreme pripremamo kremove.

U jedno posudi pomešamo 130 g dulce de leche-a i 50 g maskarponea i prebacujemo u špric.

U drugoj posudi pomešamo 120 g maskaponea, slatku pavlaku i šećer u prahu i prebacujemo u drugi špric sa nastavkom po izboru.

Pažljivo izvadimo unutrašnjost ohlađenih mafina.

Sipamo u rupe krem od dulce de leche-a, ukrašavamo belim kremom i stavljamo u frižider na jedan sa kapkejkove sa dulce de leche-om i maskaroneom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: