Medena torta sa maskarponeom i Dulce de leche

21/02/2017
"Medeno iskušenje za ljubitelje, koje se priprema iznenađujuce lako"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano737
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • gotove kore - 1
  • maskarpone - 250 g
  • kisela pavlaka - 125 g
  • dulce de leche - 2 tegle (svaka po 250 g)
  • orasi - samleveni za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

MIkserom u najmanjoj brzini mutimo maskarpone. Postepeno dodajemo pavlaku, muteći mikserom.

Dodajemo dulce de leche, i promešamo sa silikonskom ili plastičnom špatulom odozdo na gore, dok ne dobijemo jedinstvenu smesu.

Razmažemo krem po dnu poslužavnika ili tanjira i stavljamo prvu koru. Pokrivamo je i mažemo kremom. Pdpzgo stavljamo drugu koru i ponavljamo proceduru sve dok ne stavimo i poslednju.

U jednoj kutiji je pet kora. Nakraju prekrivamo celu tortu kremom i poravnamo.

Odozgo i sa strane posipamo sitno samlevenim orasima. Po želji orahe mozete staviti između kora.

Ostavljamo u frižideru da odstoji jedan dan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar