Način pripreme
Za ove praznične kolače umutimo jaja sa šećerom, dodajemo kiselu pavlaku, maslac i esenciju vanile i promešamo.
Dodajemo u smesu prosejano brašno sa praškom za pecivo i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Rasporedimo smesu u kalupe za mafine, u koje smo prethodno sltavili paprine čašice.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
Za to vreme pripremamo kremove.
U jedno posudi pomešamo 130 g dulce de leche-a i 50 g maskarponea i prebacujemo u špric.
U drugoj posudi pomešamo 120 g maskaponea, slatku pavlaku i šećer u prahu i prebacujemo u drugi špric sa nastavkom po izboru.
Pažljivo izvadimo unutrašnjost ohlađenih mafina.
Sipamo u rupe krem od dulce de leche-a, ukrašavamo belim kremom i stavljamo u frižider na jedan sa kapkejkove sa dulce de leche-om i maskaroneom.