Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pikantni farfalini sa pečurkama i pavlakom

Pikantni farfalini sa pečurkama i pavlakom

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Pikantni farfalini sa pečurkama i pavlakom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Dosta je kalorično, ali toliko ukusno da vredi pojesti jednu porciju. Prijatno sa mojim pikantnim farfalinima sa pečurkama i pavlakom!"

Potrebni sastojci

  • farfalini - 250 g
  • pečurke - 300 g
  • pavlaka - 200 ml
  • maslac - 30 g
  • kačakvalj - 100 g, gauda
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • beli luk - 2 čena
  • ljute papričice - 2 komada, suve
  • peršun - nekoliko strukova
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte makarone u 1.5 ml posoljene vode 15 minuta.

Operite pečurke i isecite na kriške.

Dok se farfalini kuvaju, ugrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte beli luk i ljute paprike. Odmah nakon toga dodajte isečene pečurke i maslac i dobro promešajte.

Nakon petnaestak minuta izvadite beli luk i ljute paprike iz tiganja i dodajte oceđene farfaline. Promešajte dobro i sipajte pavlaku.

Smanjite ringlu i kuvajte oko 15 minuta. Mešajte periodično da ne zagori.

Za to vreme izrendajte kačkavalj, a peršun sitno iseckajte.

Kad makarone budu gotove dodajte peršun i dobro promešajte, nakon toga dodajte kačkavalj. Promešajte ponovo i skinite sa vatre.

Servirajte jelo toplo, po želji možete dodati rendani kačkavalj.

Dosta je kalorično, ali toliko ukusno da vredi pojesti jednu porciju.

Prijatno sa mojim pikantnim farfalinima sa pečurkama i pavlakom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: