Način pripreme
Mikserom umutimo jaje i šećer. Dodajemo mekani maslac i mutimo dobro mikserom. Prosevamo brašno i unutra dodajemo prašak za pecivo pre toga.
U posudu u koju smo stavili brašno i prašak za pecivo pravimo udubljenje u sredini i sipamo smesu koju smo umutili.
Ocedimo sok od limuna i izrendamo koru, izrendamo koru mandarine takođe.
Dodajemo u druge sastojke. Zamesimo testo prazničnih keksića na brašnom posutoj radnoj površini. Dodajemo u frižider na pola sata, pokrivamo folijom da se stegne malo, pošto je maslac mekan.
Razvučemo testo na tanku koru i sečemo kalupima u obliku srca. Stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje i poređamo na rastojanju.
Pečemo na 170 stepeni u ugrejanoj rerni 9-10 minuta. Zalepimo keksiće po dva, namažemo marmeladom.
Posipamo srculenca sa maslacem šećerom u prahu ili ukrašavamo crvenom gel bojom.