Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Kapama»Kapama sa sarmama i četiri vrste mesa

Kapama sa sarmama i četiri vrste mesa

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Kapama sa sarmama i četiri vrste mesa2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
10
"Vojnička čorba će potpuno začiniti kapamu sa sarmom i četiri vrste mesa - ne propustite"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 300 g
  • aleva paprika - 2 kašike
  • biber
  • kumin
  • čubar
  • ulje
  • kiseli kupus - listovi
  • svinjetina - 1 kg
  • govedina - 1 kg
  • pileće meso - 1, 5 kg
  • sirova kobasica - 2 komada
  • vojna supa
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u tiganju za ovu jedinstvenu prazničnu kapamu. Pržite mleveno meso, usitnite ga na mrvice. U meso se dodaje i pirinač da se proprži.

Dodajte oko 900 mililitara vode da se pirinač kuva, povremeno mešajući. Dodajte začine po ukusu - kim, čubar, biber, alevu papriku.

Doda se malo soli jer je vojnička čorba u kojoj će se kuvati kapama slana. Kada je pirinač gotov, sklonite sa vatre da se ohladi.

Za to vreme priprema se velika posuda, a na dno se stavljaju listovi kupusa. Za sarme se spremaju listovi kupusa. Ako je kupus veliki, 1 list se deli na dva.

Na jednom kraju se stavlja nadev. Uvija se sa obe strane i uvija u rolat.

Na dno posude stavite red sarmi. Svinjetina i govedina se iseku na šnicle. One su raspoređene na vrhu. Ređa se još jedan red sarmi.

Piletinu iseći na šnicle i poređati po vrhu. Ređa se još jedan red sarmi. Stavite sirove kobasice na vrh. Završite sa listovima kupusa.

Sipa se vojnička čorba koja će u potpunosti začiniti kapamu sa sarmom i četiri vrste mesa. Peče se dok se meso ne skuva u kapami sa sarmom i četiri vrste mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: