Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta od pavlake sa bavarskim kremom

Torta od pavlake sa bavarskim kremom

KrisiKrisi
Početnik
301179
Torta od pavlake sa bavarskim kremom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Torta sa pavlakom i bavarskim kremom je toliko prijatna i ukusna da ćete je praviti bez povoda."

Potrebni sastojci

  • za krem
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 10 supenih kašika
  • brašno - 6 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 4 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • ulje - 2 supene kašike
  • za krem
  • bavarski krem - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 300 ml
  • pavlaka poslastičarska 200 ml, nezaslađena
  • šećer u prahu - po ukusu, ako je potrebno
  • za sirup
  • šećer - 1/2 šolje
  • voda - 300 ml
  • vanilin šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutimo sa šećerom i vanilin šećerom na mekanu belu penu. Postepeno dodajemo brašno, prosejano sa praškom za pecivo.

Mešamo pažljivo spatulom, dodajemo ulje.

Pečemo na 180 stepeni sa ventilatorom na papiru za pečenje.

Nakon što se kora ispeče i ohladi, sečemo je na dva dela.

Sirup pripremamo tako što vodu i šećer kuvamo na tihoj vatri 5 minuta. Dodajemo vanilu, nakon toga je kuvan.

U dubokoj posudi umutimo pavlaku, sveže mleko i suvu smesu za bavarski krem. Dobijamo veoma ukusan i mekan krem za našu tortu sa pavlakom.

Sastavljamo tortu sa pavlakom i bavarskim kremom i ukrašavamo po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: