Način pripreme
Brzi tost sa jajem i kobasicom ili kako pripremiti hranljiv doručak za sve kod kuće.
U malu šolju stavite meki maslac i izgnječeni beli luk, mešajte dok ne dobijete maslac sa ukusom belog luka. Narendati kačkavalj i iseći kobasicu po izboru.
Uzmite jednu krišku i dnom staklene šolje prečnika 3-4 cm lagano pritisnite sredinu kriške dok ne dobijete mali krater u koji ćemo kasnije staviti jaje i premazati ga maslacem sa ukusom belog luka.
Uzmite drugu krišku, premažite je maslacem sa ukusom belog luka, stavite nekoliko kriški kobasice i prekrijte sa malo rendanog kačkavalja. Pokrijte prvom kriškom tako da krater bude na vrhu. Nežno razbijte jaje i stavite ga u udubljenje (krater), pazeći da ne iscuri sa strane. Dobro je koristiti jaja najmanje veličine.
Čačkalicom izbodite žumance na nekoliko mesta, pospite solju i biberom po ukusu. Oko jajeta stavite malo kačkavalja, tako da kriška na vrhu ima jaje u sredini i kačkavalj oko njega.
Uradite isto sa druge dve kriške.
Uzmite papir za pečenje, stavite ga na rešetku iz rerne i na njega pažljivo stavite sendviče.
Pecite tostove u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta dok ne dobiju zlatnu koricu i tečni centar žumanca.