Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Klub sendvič»Brzi tost sa jajem i kobasicom

Brzi tost sa jajem i kobasicom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Brzi tost sa jajem i kobasicom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Brzi tost sa jajem i kobasicom ili kako pripremiti hranljiv doručak za sve kod kuće. ​"

Potrebni sastojci

  • hleb - 4 kriške (za tost)
  • kačkavalj - 100 g
  • kobasica - 4 - 5 kriški po izboru
  • jaja - 2 komada, manja
  • maslac - 50 g meki
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Brzi tost sa jajem i kobasicom ili kako pripremiti hranljiv doručak za sve kod kuće.

U malu šolju stavite meki maslac i izgnječeni beli luk, mešajte dok ne dobijete maslac sa ukusom belog luka. Narendati kačkavalj i iseći kobasicu po izboru.

Uzmite jednu krišku i dnom staklene šolje prečnika 3-4 cm lagano pritisnite sredinu kriške dok ne dobijete mali krater u koji ćemo kasnije staviti jaje i premazati ga maslacem sa ukusom belog luka.

Uzmite drugu krišku, premažite je maslacem sa ukusom belog luka, stavite nekoliko kriški kobasice i prekrijte sa malo rendanog kačkavalja. Pokrijte prvom kriškom tako da krater bude na vrhu. Nežno razbijte jaje i stavite ga u udubljenje (krater), pazeći da ne iscuri sa strane. Dobro je koristiti jaja najmanje veličine.

Čačkalicom izbodite žumance na nekoliko mesta, pospite solju i biberom po ukusu. Oko jajeta stavite malo kačkavalja, tako da kriška na vrhu ima jaje u sredini i kačkavalj oko njega.

Uradite isto sa druge dve kriške.

Uzmite papir za pečenje, stavite ga na rešetku iz rerne i na njega pažljivo stavite sendviče.

Pecite tostove u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta dok ne dobiju zlatnu koricu i tečni centar žumanca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: