Način pripreme
Kuvamo batake oko pola sata sa solju, lovorovim listom i lukom.
Stavljamo mekani maslac u duboki tiganj, dodajemo jedan čen belog luka, isečen, brašno i pržimo na tihoj vatri.
Skidamo sa vatre i dodajemo 600 ml bujona iz piletine. Sačekamo da provri i ostavljamo da vri 3-4 minuta, mešamo neprestano. Skidamo sa vatre.
Nakon 5 minuta začinimo biberom, kurkumom i dodajemo kiselo mleko. Promešamo.
Sipamo sos preko kuvnaih i oceđenih pilećih bataka.
U tiganju u malo maslinovog ulja pržimo pirinač sa preostalim delom bujona iz pileta i kuvamo ga oko 13-14 minuta, nakon što provri. Odnos vode i pirinča je 1 prema 3, ako vam se čini da ima malo bujona, stavite malo vode. Prilikom kuvanja mešamo periodično da se pirinač ne zalepi.
Serviramo batak preliven sosom i prilogom od pirinča. Gotovu piletinu sa belim sosom možete posuti sa malo svežeg peršuna.