Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pile sa pavlakom i kuskusom

Pile sa pavlakom i kuskusom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Pile sa pavlakom i kuskusom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Pile sa pavlakom i kuskusom - otkrijte nova gurmanska iskustva sa neverovatnim sočnim pilećim mesom, potopljenim u somotnu kremastu pavlaku i serviranim sa nežnim kuskusom. Pretvorite ručak u zadovoljstvi za čula sa ovim jednostavnim, ali ukusnim receptom."

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 3 kg, od pilećih bataka
  • topljeni sir - 400 g
  • pavlaka za kuvanje - 600 ml
  • so
  • crni biber
  • kuskus - 400 g
  • brokoli - 500 g
  • kukuruz - 1 konzerva
  • crni luk - 1 glavica
  • limun - 1/2 komada
  • čičkovo ulje ili maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle od bataka se seku na koade željene veličine. Ja sam izabrala veličinu zalogaja. Stavlja se u tepsiju.

Topljeni sir se seče na kockice. Koristila sam bombice, zato što tvrđe. Dodaju se. Sipa se pavlaka. Začinjava se solju i crnim biberom. Izmeša se.

Peče se otprilike sat vremena da pavlaka ne bi ostala mnogo tečna.

Za to vreme se priprema prilog. U šerpu se sipaju 4 litre vode. Stavlja se na ringlu da uzavri.

Brokoli se opere i nasecka na ružice, a drške - na kockice.

Kada voda uzavri, dodaje se kuskus.

Kada voda ponovo uzavri, dodaje se brokoli. Kuvaju se zajedno 10 minuta. Kada se skuvaju sipaju se u đevđir. Operu se hladnom vodom dok svi sastojci ne postanu hladni.

Ostavlja se da se ocedi, tako što se dodaje i kukuruz iz konzerve da se ocedi.

Crveni luk se očisti i nasecka na kockice. Oceđeni kuskus sa brokolijem i kukuruzom se sipa u veliku posudu.

Dodaje se crveni luk. Začinjava se solju, sokom od polovine limuna i čičkovim uljem. Meša se. Sastavlja se porcija piletine sa pavlakom i kuskusom tako što se koristi dubok tanjir, zato što ima i sosa od pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: