Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice sa brokolijem i prazilukom

Pitice sa brokolijem i prazilukom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Pitice sa brokolijem i prazilukom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Pitice sa brokolijem i prazulukom su ekonomične i definitivno nam postaju omiljene."

Potrebni sastojci

  • brokoli - 500 g
  • praziluk - 2 struka
  • ulje
  • so
  • kore za pitu - 500 g
  • kravlji maslac - 70 g
  • vrela voda - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Brokoli se opere. Izrenda se na krupno rende. Prazuluk se očisti i opere. Seče se na kolutove.

U duboki tiganj se sipa ulje da se zagreje. Dodaju se prazuluk i brokoli. Poklapa se poklopcem. Postepeno se meša. Začinjava se solju.

Kada se povrće izdinsta, skida se sa ringle.

U posudu se stavlja maslac. Zaliva se vrelom vodom. Meša se da se istopi.

Kore koje sam koriste nisu bugarske. Izgledaju tanko, duplo manje od standardnih i ima ih 30 komada. Ukupno se dobija 15 dugčkih pitica.

Za svaku se koriste po 2 kore.

Priprema se podmazana karavanka. Uzima se jedna kora. Premazuje se maslacem i vodom. Odozgo se stavlja druga kora. U jedan kraj kore po celoj dužini se raspoređuje nadev.

Predviđa se da će biti dovoljno za sve pitice. Odmah se uvija tako što se oblikuje rolat.

Savija se sa obe strane po celoj dužini da nadev ne bi izlazio.

Pitica se dodatno uvija u tompus. Sve pitice tompusi se ređaju i tepsiju. Isto se ponavlja sa ostalim sastojcima.

Pitice od povrća se zalivaju ostalom smesom od vode i maslaca.

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 30 minuta. Pitice sa brokolijem i prazilukom su ekonomične i definitivno mi postaju omiljene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: