Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Jela u đuvečari»Đuvečarice sa svim i svačim

Đuvečarice sa svim i svačim

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Đuvečarice sa svim i svačim
Fotografije: Yordanka Vasileva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Đuvečarice sa svim i svačim su veoma ukusni, a možete isprazniti frižider i stvoriti nešto veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 300 g
  • krompir - 2 komada, srednja
  • pečurke - 150 g
  • srednji paradajz - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 50 g
  • so
  • crni biber - po ukusu
  • mocerela - 120 g
  • mirođija za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi naseckajte na male zalogaje. Začinite ih solju i crnim biberom. Zagrejte maslac u tiganju i kapnite malo ulja da ne zagori.

Stavite meso da se prži otprilike 5-6 minuta.

Za to vreme naseckajte krompir na male kockice, a pečurke na kriškice.

Izvadite polugotovo meso iz tiganja i na istoj masnoću propržite pečurke nekoliko minuta dok ne omekšaju i takođe ih izvadite iz tiganja.

U isti tiganj stavite krompir da se prži dok ne bude gotov.

Rasporedite sastojke za 2 đuvečarice.

Na dno svake đuvečarice stavite prvo sitno naseckan paradajz, dodajući prstohvat soli. Odozgo stavite pileće zalogaje. Zatim krompir i posle pečurke.

Na kraju dodajte mocarelu, naseckanu na male komadiće.

U svaku đuvečaricu stavite po malo masnoće koja ja ostala u tiganju.

Đuvečarice sa svim i svačim stavite u hladnu rernu, poklopite ih poklopcima i uključite rernu na 220 stepeni.

Nakon 40 minuta ih izvadite iz rerne i razbijte jedno jaje. Đuvečarice ponovo vratite u rernu be poklopaca na još 5 minuta.

Sačekajte da se malo ohladi, pospite ih mirođijom i đuvečarice sa piletinom možete servirati.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: