Način pripreme
Zagrejte goveđi bujon i u njemu hidratizujte sušene pečurke. Imaju izuzetno jak ukus, veoma su aromatične i ukusne. Ostavite ih 30 minuta ili dok lepo ne omekšaju.
Ocedite pečurke, sačuvajte bujon. U njega umutite kašiku brašna.
Beli luk iseckajte i kratko propržite na maslacu i maslinovom ulju. Dodajte pečurke, prethodno isečene. Pržite ih 2-3 minuta.
Na drugu ringlu možete staviti i vodu za testeninu da provri. Začinite je kašikom soli. Kada provri, skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju.
Nakon što ste ispržili pečurke, prelijte ih vinom i mešajte dva minuta da ispari alkohol.
Dodajte pavlaku ili maskarpone, začinite biberom i sa malo soli, pa promešajte i sipajte bujon sa brašnom. Kuvajte oko 10 minuta ili dok se sos ne zgusne, ali ne previše. Po potrebi doliti još malo bujona.
Prebacite kuvanu testeninu u sos, protresite nekoliko puta tiganj da se sve izmeša.
Testeninu sa vrganjima poslužite sa rendanim parmezanom.
Dobar apetit uz ovu aromatičnu testeninu sa vrganjima.