Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Slani Rolat»Veoma sočan rolat Stefani

Veoma sočan rolat Stefani

IvelinaIvelina
Šegrt
2441715
Veoma sočan rolat Stefani
Fotografije: Ivelina
1 / 3
23/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Veoma sočan rolat Stefani, kog će svi rado jesti - barem po dva komada"

Potrebni sastojci

  • svinjsko mleveno meso - 500 g, začinjeno
  • jaja - 2 komada
  • šargarepe - 2 komada
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • mocarela - 125 g
  • čedar sir - 2 komada
  • kačkavalj - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepe se kuvaju u posoljenoj vodi 10 minuta i seku se na štapiće.

Oba jaja se skuvaju, oljušte se i naseckaju na četvrtinice. Kiseli krastavčići se tako seckaju na štapiće.

Mleveno meso se stavlja na prethodno uljem podmazan papir za pečenje koji se raširi u ovalni kalup.

Po sredini se ređa čedar sir, šargarepa, jaje i krastavčići. Izrenda se kačkavalj po njima i zatim se zatvara.

Ukusni rolat Stefani se peče 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Nakon toga se vadi i obilno narenda kačkavalj.

Veoma sočan rolat Stefani se stavlja nazad u rernu da se kačkavalj još istopi, na 5-10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: