Način pripreme
1. Stavite šerpu sa 5 supenih kašika na umerenu vatru. Kad se karamelizuje do tamnozlatne boje, lagano sipajte ugrejano mleko. Mešajte intenzivno dok se karamel ne rastopi potpuno u mleku, i dok tečnost ne provri na vatri. Smanjite je sa tri stepena, da bude tiha.
2. Posebno umutute jaje sa 100 ml pavlake, preostalim šećerom i skrobom. Ako vilite slađe možete dodati još šećera. Kašičice skroba treba da budu pune - da imaju vrh.
3. Lagano sipajte smesu od jaja i pavlake u mleko i mešajte dok se krem ne zgusne. Da postane mekan i nežan, dobro je da mutite žicom.
4. Sipajte u posudice i ostavite da se stegne, nakon toga pripremite čokoladni preliv, stavie u preostalih 100 ml pavlake sa čokoladom na tihu vatru.
Kad se čokolada rastopi i smesa postane homogena (treba da mešate da biste olakšali ovaj proces), sipajte čokoladni preliv preko krema i ostavite da se ohladi.
Po želji izrendajte belu čokoladu na hladan desert.
Možete konzumirati odmah kad se ohladi ili da ostavite u frižider da se još stegne.
Neka vam je slatko!