Način pripreme
Stavite 600 ml mleka da provri na ringli. Umutite jaja, šećer, skrob i ostalin 200 ml mleka. U ovu smesu u tankom mlazu sipajte vruće mleko uz neprestano mešanje.
Vratite nazad u šerpicu i stavite na ringlu. Mešajte dok se krem ne zgusti (2-3 minute). Podelite krem na dva dela i u jedan dodajte kakao i 50 ml pavlake. Mešajte dok ne postane glatko.
Dodajte drugih 50 ml u ostali krem i izmešajte. U šerpu sipajte naseckane jagode i šećer. Kuvajte dok se ne zgusti. Pasirajte i dodajte ih u žele, koji ste pripremali prema uputstvu. Dobro izmešajte.
Počinjemo da sastavljamo voćni krem. Na dno odgovarajuće čaše stavite komad milibrota.
Sipajte beli krem i zagladite (rasporedite ga u čaše jednako). Na njega stavite drugi komad milibrota, sipajte voćni žele, nakon toga ponovo milibrot i na kraju kakao krem.
Dekorišite pavlakom umućenom u gladak krem.
Voćni užitak sa kremom i milibrotom je gotov.