Način pripreme
Koru za tortu isecite na dva dela, prelijte ih sa malo sirupa od jagoda, pomešanih sa rumom /odvojite 1 šolju za kafu od njega.
Želatin potopite u malo mlake vode i prelijte sa 1 šoljom za kafu sirupa od jagoda, ugrejte na pari dok se potpuno ne rastvori.
Dodajte u prethodno ugrejani deo sirupa.
Želiranu smesu ostavite da se malo ohladi.
Pavlaku umutite sa šećerom i vanilom. U kalup za tortu rasporedite jedan deo kora, namažite 1/4 umućene pavlake. Preko poređajte slatko od jagoda.
Odozgo stavite drugi deo kore, pritisnite malo i namažite drugom četvrtinom pavlake.
Satavljenu tortu uvijte trakom koja je 4 cm viša od torte.
Odozgo poređajte jagode i prelijte poluželiranom smesom.
Ostavite u frižideru da se stegne.
Ukrasite listićima mente.
Za tortu možete koristiti i drugo voće i slatka, u zavisnoti od sezone.