Način pripreme
Tikvice narendajte, pospite prstohvatom soli i ostavite 10-15 minuta da puste sok.
Stavite mleveno meso u posudu.
Dodajte u njega sitno seckani luk i rendani kačkavalj.
Tikvicu iscedite rukom i dodajte i nju.
Začinite seckanim peršunom, biberom i začinom od povrća.
Umutiti 1 jaje i posuti prezlama.
Smesu dobro umesite i oblikujte ćuftice sa mlevenim mesom i tikvicama.
U pleh stavite papir za pečenje i premažite ga uljem.
Uvaljajte ćuftice u brašno i poređajte ih u pleh.
Poprskati ćuftice sa malo ulja i staviti u zagrejanu rernu.
Ćuftice pecite oko 20 minuta, pa ih okrenite i pecite još 10 minuta.
Poslužite ćuftice u rerni sa mlevenim mesom, tikvicama i kačkavaljem uz prilog po želji.