Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice zapečene u rerni sa mlevenim tikvicama i kačkavaljem

Ćuftice zapečene u rerni sa mlevenim tikvicama i kačkavaljem

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Ćuftice zapečene u rerni sa mlevenim tikvicama i kačkavaljem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ćuftice od samo mlevenog mesa odavno su van mode - u njih možete staviti sve ukusno iz frižidera"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • tikvice - 1 komad
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1/2 glavice
  • peršun - 2 - 3 grančice
  • biber - 1/2 kašičice
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • prezle - 3 kašike
  • ulje - za premazivanje
  • brašno - za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice narendajte, pospite prstohvatom soli i ostavite 10-15 minuta da puste sok.

Stavite mleveno meso u posudu.

Dodajte u njega sitno seckani luk i rendani kačkavalj.

Tikvicu iscedite rukom i dodajte i nju.

Začinite seckanim peršunom, biberom i začinom od povrća.

Umutiti 1 jaje i posuti prezlama.

Smesu dobro umesite i oblikujte ćuftice sa mlevenim mesom i tikvicama.

U pleh stavite papir za pečenje i premažite ga uljem.

Uvaljajte ćuftice u brašno i poređajte ih u pleh.

Poprskati ćuftice sa malo ulja i staviti u zagrejanu rernu.

Ćuftice pecite oko 20 minuta, pa ih okrenite i pecite još 10 minuta.

Poslužite ćuftice u rerni sa mlevenim mesom, tikvicama i kačkavaljem uz prilog po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: