Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Prokelj sa pečurkama i pavlakom u tiganju

Prokelj sa pečurkama i pavlakom u tiganju

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Prokelj sa pečurkama i pavlakom u tiganju
Fotografije: Juliya
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Poslužite prokelj sa pečurkama i pavlakom u tiganju uz omiljenu testeninu ili kao prilog."

Potrebni sastojci

  • prokelj - 200 g
  • pečurke - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • boranija - 50 g
  • zeleni grašak - 50 g
  • pavlaka za kuvanje - 100 g (22%)
  • topljeni sir - 50 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • brašno - 1 kašičica, po želji
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i pečurke.

Luk isecite na rebarca, a pečurke - na velike komade.

U tiganju zagrejte ulje i propržite luk.

Dodajte pečurke i kuvajte dok ne omekšaju.

Dodajte prokelj, boraniju i grašak (zimi uglavnom koristim smrznuto povrće i ne odmrzavam ga prethodno).

Pokrijte poklopcem i kuvajte 20 minuta.

Zatim dodajte topljeni sir, pavlaku i začine.

Promešajte i kuvajte oko 5-10 minuta.

Ako vam se čini previše tečno, dodajte brašno, promešajte i kuvajte još 5-10 minuta.

Poslužite prokelj sa pečurkama i pavlakom iz tiganja uz omiljenu testeninu ili kao prilog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: