Način pripreme
Vegan kolač sa bundevom i kikiriki puterom, jedinstvenog ukusa, savršen za post.
Prvo u pleh, obložen papirom za pečenje stavljamo bundevu, isečenu na kockice. Posipamo sa malo ulja i 1-2 kašike šećera i pečemo 10 minuta da omekša.
Za to vreme umutimo preostali šećer sa toplom vodom i kikiriki puterom. Stavljamo preostalo ulje i prašak za pecivo, tako će se šećer lakše istopiti - na kraju brašno. Treba da dobijemo glatko i lepo testo.
Sada preko bundeve možemo posuti malo cimeta.
Sipamo testo preko bundeve. Pečemo na 170 stepeni sa ventilatorom, proveravamo čačkalicom za zube, bude brzo, desetak minuta, ali zavisi od rerne, pratite.
Gotov kolač sa bundevom ostavljamo da se ohladi, isečemo na trouglove, prilikom serviranja okrećemo parče sa bundevom na gore i posipmo isečcima ili vegan keksom, može i kokos ili orašasti plodovi po želji.
Zaista veoma, veoma ukusno je ispao ovaj vegan kolač sa bundevom.
Probajte!