Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Prženi pirinač sa šniclama sa ukusom belog luka

Prženi pirinač sa šniclama sa ukusom belog luka

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Prženi pirinač sa šniclama sa ukusom belog luka
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Prženi pirinač sa šniclama sa ukusom belog luka je poslastica subotom uveče"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 100 g
  • voda - 1, 5 l
  • šnicle od svinjskog buta - 250 g
  • soja sos - 1 kašika
  • smrznuto povrće - 300 g miks šargarepa i grašak
  • beli luk - 6 čenova
  • sojino ulje - 2 kašike
  • čili - 1 ili 2 papričice po ukusu
  • kineski začini - mešavina 5 začina, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prženi pirinač sa šniclama sa ukusom belog luka može se pripremiti u tiganju ili voku. Prženi pirinač ima najbolji ukus ako ga skuvate na vreme i ostavite da se potpuno ohladi.

Sipajte pirinač u šerpu. Prelijte lagano vodom, ili po pravilu - prst vode iznad količine pirinča. Dodajte prstohvat soli. Stavite poklopac.

Kratko prokuvajte. Pustite da se pirinač natapa 20 minuta.

Raširite na tanjir i ostavite da se ohladi.

Šnicle od svinjskog buta nasecite na trake i stavite u posudu. Ispržio sam ih cele, a zatim ih isekao - oba načina su dobre!

Pomešajte soja sos. Sitno iseckajte beli luk. Čili papriku očistite od semenki i isecite na sitne kolutove.

Zagrejati ulje. Šnicle se prže na jakoj vatri. Odlučio sam da ih ispržim cele i isečem na trakice pre serviranja. U istu masnoću od mesa (ili bez) dodajte pirinač.

Dodajte smrznuti grašak i šargarepu. Kratko se prže.

Malo smanjite temperaturu. Pomešajte beli luk i čili. Začinite prženi pirinač mešavinom kineskih 5 začina u prahu.

Poslužite i uživajte u prženom pirinču sa šniclama sa ukusom belog luka!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: