Način pripreme
Prženi pirinač sa šniclama sa ukusom belog luka može se pripremiti u tiganju ili voku. Prženi pirinač ima najbolji ukus ako ga skuvate na vreme i ostavite da se potpuno ohladi.
Sipajte pirinač u šerpu. Prelijte lagano vodom, ili po pravilu - prst vode iznad količine pirinča. Dodajte prstohvat soli. Stavite poklopac.
Kratko prokuvajte. Pustite da se pirinač natapa 20 minuta.
Raširite na tanjir i ostavite da se ohladi.
Šnicle od svinjskog buta nasecite na trake i stavite u posudu. Ispržio sam ih cele, a zatim ih isekao - oba načina su dobre!
Pomešajte soja sos. Sitno iseckajte beli luk. Čili papriku očistite od semenki i isecite na sitne kolutove.
Zagrejati ulje. Šnicle se prže na jakoj vatri. Odlučio sam da ih ispržim cele i isečem na trakice pre serviranja. U istu masnoću od mesa (ili bez) dodajte pirinač.
Dodajte smrznuti grašak i šargarepu. Kratko se prže.
Malo smanjite temperaturu. Pomešajte beli luk i čili. Začinite prženi pirinač mešavinom kineskih 5 začina u prahu.
Poslužite i uživajte u prženom pirinču sa šniclama sa ukusom belog luka!