Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Omiljeni kolačsa bundevom i jabukama

Omiljeni kolačsa bundevom i jabukama

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Omiljeni kolačsa bundevom i jabukama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Omiljeni kolač sa bundevom i jabukama - postoji samo jedan način da razumete zašto nam je omiljeni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 125 g
  • ulje - 150 ml
  • brašno - 250 ml
  • bundeva - 200 g
  • jabuke - 2 komada, oko 200 g
  • orasi - 50 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • rum - 20 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • cimet - 1 kašičica
  • vanila - 1/2 kašičice
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo očistimo i oljuštimo bundevu. Izrendamo krupnije. Takođe radimo isto i sa jabukama.

Orahe sameljemo sitno.

Suvo grožđe prelivamo rumom i ostavljamo da se natopi.

U maloj kaseroli ugrevamo oko 2 kašičice ulja od ukupne količine. Sipamo rendanu bundevu i dodajemo 1 supenu kašiku šećera od ukupne količine.

Pržimo oko 3-4 minuta, nakon toga dodajemo i rendane jabuke.

Pržimo još 2-3 minuta i skidamo sa vatre. Ostavljamo smesu da se ohladi potpuno.

U posudi umutimo jaja sa šećerom na visokoj brzini dok ne pobele.

U sito stavljamo brašno, prašak za pecivo i sodu. Prosevamo ih preko jaja. Dodajemo i cimet, mutimo mikserom, sipamo lagano ulje. Na kraju dodajemo vanilu i ponovo kratko mutimo.

U smesu dodajemo mlevene orahe, suvo grožđe sa rumom i smesu od jabuke i bundeve.

Dobro promešamo drvenom kašikom ili silikonskom spatulom.

Kalup za kolač prečnka 22-24 cm obilno namažemo maslacem (ne uljem) i posipamo rašno, dno i ivice. Ovo je mnogo važno pošto je kolač sa bundevom veoma lepljiv i posle neće moći da se izvadi iz kalup.

Ja sam rasporedila smesu za kolač od jabuka u dva mala pleha prečnika 20x9 cm.

Stavljamo kalup u sredinu rerne kouju smo ugrejali na 160 stepeni i pečemo 40-50 minuta.

Po želji pospite gotovi omiljeni kolač sa bundevom i jabukama šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: