Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Veganska zatvorena pita sa borovnicama

Veganska zatvorena pita sa borovnicama

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Veganska zatvorena pita sa borovnicama
Fotografije: Liudmila
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Dobili smo veoma ukusan veganski desert - veganska zatvorena pita sa borovnicama."

Potrebni sastojci

  • brašno do tapioke - 3 supene kašike
  • brašno od prosa - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1, 5 supena kašika
  • voda - 100 ml
  • vanila
  • slatko od borovnica - 1 šolja
  • Za zatvaranje pite
  • brašno od prosa - 2 supene kašike
  • brašno od tapioke - 2 supene kašike
  • ulje - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - prstohvat
  • voda - dok se ne dobije kaša
  • orasi - 1/2 šolje, naseckani, za odozgo
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešam 3 supene kašike brašna od tapioke, 1 supenu kašike brašna od prosa, kafenu kašičicu praška za pecivo, 3 supene kašike vode 100 ml, 1.5 supenu kašiku šećera, vanilu.

Dobro izmešam i dodajem belo brašno dok se testo ne sakupi u loptu. Otprilike 2 čaše, mešam kašikom i dodajem brašno. Kada se oblikuje lopta prestajem sa mešanjem.

Lepi se, ali se više ne dodajte brašno. Podmazala sam kalup za paj prečnika otprilike 30 cm i pomoću kašike umočene u ulje, testo sam raširila po dnu i podigla sam rub po zidovima kalupa.

Odozgo sam izbockala viljuškom i sipala čašu slatka od borovnica.

Pekla sam na 180 stepeni dok se nije dobila roze boja po rubovima i zatim sam zalila paj, da ga zatvorim smesom od brašna od tapioke, 2 kašike, proso, dve kašike, ulje kašika i voda sa prstohvatom praška za pecivo. Vode dodajem dok se ne dobije testo za kolač.

Stavila sam naseckane orahe i ispekla samo odozgo.

Gotov paj sam posula šećerom u prahu.

Dobili smo veoma ukusan veganski desert - veganska zatvorena pita sa borovnicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: