Način pripreme
Za testo za krekere možete koristiti masline koje volite, važno je da ih očistite od koštica pre nego što ih isečete na sitne komade.
Stavite seckane masline, maslinovo ulje, so i začine u posudu za mešanje.
U zavisnosti od maslina koje koristite, pažljivo procenite količinu soli. Začini su po vašoj želji - ja stavim crni biber, kim i origano - ako ne volite jedan, samo ga izostavite.
Dodajte 100 ml vode i dodajte brašno od spelte. Promešajte kašikom. Trebalo bi da dobijete malo lepljivo testo. Ako je potrebno više brašna, dodajte preostalih 20 g.
Oklagijom tanko razvijte testo između dva lista papira za pečenje. Odozgo skinite papir, pospite crnim susamom (može i bez ili sa sveže mlevenom krupnom solju, na primer).
Isecite grickalice na kvadrate i prebacite u pleh onako kako su na papiru.
Dijetalne grickalice pecite u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 180 stepeni 20-25 minuta.