Način pripreme
U posudu prosejemo dve vrste brašna, dodajemo kvasac, so, šećer i mešamo. Nakon toga dodajemo sitno naseckane masline i laneno seme (ja stavljam po 2 supene kašike semena) i dodajemo toplo mleko.
Mešamo i počinjemo da mesimo ne manje od 10 minuta. Stavljamo u nauljenu posudu i pokrivamo na toplom na sat vremena.
Uključujemo rernu da se zagreje na 220 °C i stavljamo tepsiju ili ploču za picu unutra.
Sa ovim testom možete napraviti i moj recept za roščiće sa maslinama.
Kada se testo za picu odmorilo, vadimo ga i mesimo 1-2 minute i delimo na koliko pica želimo. Od ovog testa se dobijaju 2 pice.
U zagrejanu tepsiju stavljamo razvijeno testo za picu i garniramo čime god želimo.
Kada nemam sos paradajz i žurim, stavljam samo tanko naseckan paradajz koji posolim, papriku, luk i kačkavalj i pečem mini pice dok ne budu gotove.
Jedite sa zadovoljstvom picu sa testom od spelte i maslina.