Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta sa napolitankama i bundevom

Torta sa napolitankama i bundevom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Torta sa napolitankama i bundevom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Tortu sa napolitankama i bundevom ostavite u frižideru da se stegne i ukrasite po želji. Hmmm mogu li i ja da dobijem komad? I opet još jedan za mene?"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 300 g
  • šećer - 50 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - po ukusu
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • napolitanke - 15 - 20 komada, čokoladne
  • želatin - 1 pakovanje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se oljušti i očisti. Stavite je u lonac. Dodajte šećer i prelijte vodom. Kuvati dok ne omekša.

Ako želite da torta bude čvršća, pripremite želatin tako što ćete ga sipati u šolju hladne vode i promešati. Neka nabubri.

Kuvana bundeva se ocedi i dobro izgnječi. Ostavite je da se ohladi. Za to vreme priprema se krem za tortu. Sipajte slatku pavlaku u posudu miksera. Umutite.

Sipajte kiselu pavlaku u veliku posudu. Dobro umutite žicom. U nju se dodaje šećer u prahu po ukusu, pod pretpostavkom da će se dodati i slatka pavlaka. Umuti se.

Dodajte umućena slatka pavlaka i lagano mešajte špatulom. Želatin kratko zagrejte u mikrotalasnoj pećnici da postane tečan. Podelite podjednako između bundeve i mešavine krema. Oba se mešaju.

Priprema se kalup za torte. Napilitenke se raspakuju i iseku na 2 poprečna dela. Polovine poređajte na dno kalupa kao koru. Polovinu krema ravnomerno rasporedite po kori od napolitanki.

Preko pavlake premazati polovinu bundeve. Isto se ponavlja sa ostalim proizvodima. Preostale napolitanke se ređaju kao drugi sloj. Sloj krema i sloj bundeve.

Tortu sa napolitankama i bundevom ostavite u frižideru da se stegne i ukrasite po želji.

Hmmm, mogu li i ja da dobijem komad?

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: