Način pripreme
Pre svega skuvajte pačje meso. Neka to bude meso od bataka, grudi, krilaca, jer je tu meso masnije, ali veoma ukusno. Meso zajedno sa solju stavite u vodu i odmah dodajte sok od limuna, a zatim i malo šećera, koji će ubrzati proces ključanja. Kuvajte dok meso ne bude gotovo, a zatim uklonite kosti. Luk sitno iseckajte, a šargarepu izrendajte.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, a zatim stavite luk i šargarepu da se proprže. Pirinač stavite u cediljku i perite pod mlazom hladne vode, sve dok voda ne postane bistra. Dodajte i pirinač u tiganj, promešajte, pa dodajte so, majčinu dušicu, nanu i biber. Pržite dok pirinač ne postane staklast, pa sklonite sa vatre.
U tepsiju veličine 28 cm, može i veća ali da bude u obliku pravougaonika, isipajte pirinač, dodajte iseckano meso i sipajte četiri šolje bujona u kome se kuvalo meso. Ako je potrebno, procedite ga pre nego što ga sipate. Sve dobro promešajte i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25–30 minuta, dok pirinač ne bude gotov. Po želji, možete posipati peršun preko.