Način pripreme
Kopriva se prelije vrelom vodom i ostavi oko 5 minuta, zatim uroni u ledeno hladnu vodu i ocedi.
Stavite ulje i seckani mladi luk u šerpu i dinstajte 5 minuta.
Dodajte karfiol, prethodno opran i isečen na cvetove, šargarepu, očišćenu i isečenu na kolutiće.
Sipajte 800 ml vode ili bujona od povrća. Kuvajte oko 30 minuta dok povrće ne omekša.
Začinite je začinima nana, biber, so i senf.
Odvojite malo bujona da, nakon što ste ispasirali koprivu, ako je previše gusta, možete da prilagodite gustinu.
Uklonite kašu od koprive sa vatre, dodajte mali deo koprive. Na suvom tiganju prepržite bademovo brašno i dodajte u kašu i izgnječite dok ne postane glatka, pa vratite na šporet i dodajte kiselu pavlaku i preostalu koprivu koju ste prethodno naseckali.
Dobro promešajte, začinite keto kašu od koprive sa sokom od limuna.