Način pripreme
Ovo je vrlo jednostavan i odličan recept za pohovani kačkavalj koji sam smislio. Najvažnije pravilo koje morate da poštujete je da kačkavalj pre prženja uvek bude čvrst.
Morate ga ostaviti u frižideru 1 sat ili u zamrzivaču 30 minuta.
Prvi korak je da se kačkavalj iseče na kriške debljine oko 1 cm. Narezani kačkavalj stavljamo u zamrzivač/frižider da se stvrdne.
Za to vreme razbijte jaje u malu posudu i dobro ga umutite. Prosejte brašno kroz cediljku u posebnu posudu. I u posebnu duboku posudu stavite pire krompir u prahu, možete koristiti pire krompir u pahuljicama.
Vadim kačkavalj iz zamrzivača i počinjemo pohovanje tako što kriške prvo umočimo u hladnu vodu, zatim ih uvaljamo u brašno, pa kriške kačkavalja umočimo u umućena jaja i na kraju u pire krompir u prahu.
Postoje dve opcije za prženje pohovanog kačkavalja. Ako imate fritezu, direktno ga pržite do zlatne boje na 190 stepeni u vrelom ulju. Ako nemate fritezu, u tiganju na zagrejanom ulju propržite pohovani kačkavalj, prvo umočite kačkavalj u jaja i pržite do zlatne boje, pržite, okrećući sa obe strane.
Kada je pohovani kačkavalj u restoranskom stilu gotov, poslužite ga sa narezanim paradajzom i krastavcima.