Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Kolenica pečena u rerni u restoranskom stilu

Kolenica pečena u rerni u restoranskom stilu

The Fire LionThe Fire Lion
Početnik
173376
Kolenica pečena u rerni u restoranskom stilu
Fotografije: The Fire Lion
1 / 2
25/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
275 min.
Porcije
4
"Morate biti oprezni pri serviranju jer kolenice pečene u rerni lako mogu da otpadnu sa kostiju... I bukvalno se tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 4 komada sa koskom
  • beli luk - 4 glavice u čenovima
  • belo vino - 2 šolje
  • soja sos - 12 kašika + 3 kašike za sos uz kolenice
  • biber u zrnu
  • ulje
  • so
  • aleva paprika - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se špikuje oštrim nožem – prave se rupe u koje se na nekoliko mesta stavljaju 2 čena belog luka i biber u zrnu.

Uzimamo pleh u kome ćemo peći kolenice i stavljamo ulje, soja sos, malo mlevenog bibera, zgnječena 2 čena belog luka, dodamo 4 kašike aleve paprike i 2 šolje belog vina.

Sve sastojke dobro promešajte i stavite kolenice u posudu. Dobro ih premažemo začinima koji se nalaze u plehu. Dodajte čašu vode.

Pokrivamo pleh folijom za pečenje.

Zagrejte rernu na 250 stepeni i pecite 1 sat, a zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i nastavite da pečete do 3 sata.

Ako je potrebno, dodajte još vrele vode u posudu za pečenje. Kašikom možete zahvatiti sos i prelivati svinjske kolenice.

Pre nego što jelo bude gotovo, treba ih peći najmanje 15 minuta bez folije.

Morate biti pažljivi prilikom serviranja jer kolenice pečene u rerni lako mogu da otpadnu sa kostiju.

Uživajte u mojoj sjajnoj kolenici pečenoj u rerni u restoranskom stilu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: