Način pripreme
Meso se špikuje oštrim nožem – prave se rupe u koje se na nekoliko mesta stavljaju 2 čena belog luka i biber u zrnu.
Uzimamo pleh u kome ćemo peći kolenice i stavljamo ulje, soja sos, malo mlevenog bibera, zgnječena 2 čena belog luka, dodamo 4 kašike aleve paprike i 2 šolje belog vina.
Sve sastojke dobro promešajte i stavite kolenice u posudu. Dobro ih premažemo začinima koji se nalaze u plehu. Dodajte čašu vode.
Pokrivamo pleh folijom za pečenje.
Zagrejte rernu na 250 stepeni i pecite 1 sat, a zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i nastavite da pečete do 3 sata.
Ako je potrebno, dodajte još vrele vode u posudu za pečenje. Kašikom možete zahvatiti sos i prelivati svinjske kolenice.
Pre nego što jelo bude gotovo, treba ih peći najmanje 15 minuta bez folije.
Morate biti pažljivi prilikom serviranja jer kolenice pečene u rerni lako mogu da otpadnu sa kostiju.
Uživajte u mojoj sjajnoj kolenici pečenoj u rerni u restoranskom stilu.