Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Čorba od sočiva»Janija od sočiva za dušu

Janija od sočiva za dušu

Janija od sočiva za dušu
Fotografije: Veronika Karadjova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
7
"Janija od sočiva za dušu je svaki put drugačija - zavisno od raspoloženja i želja kuvara"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 500 g
  • crvena paprika - 2 komada
  • luk - 2 glavice / ako su velike, može i 1 glavice/
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 400 g na kockice (koristim gotov iz prodavnice)
  • beli luk - 3 čena (po želji)
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • čubar
  • nana
  • Za zapršku
  • ulje
  • aleva paprika
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Količina začina je prema vašim željama.

Povrće isecite i propržite u maloj šerpi ili tiganju i ostavite po strani.

U 3, 5 l vode stavimo 500 g sočiva i kada voda provri dodamo povrće.

Kada sve omekša dodajte začine.

10 minuta pre skidanja sa ringle dodati 1 konzervu oljuštenog paradajza isečenog na kockice.

Kada je sočivo potpuno spremno, dodajte 2-3 čena belog luka, sitno iseckanog. Zatim propržimo zagrejano ulje sa alevom paprikom i brašnom i dodamo nekoliko kutlača čorbe od sočiva i sve sipamo u šerpu.

Na kraju po želji dodajte malo peršuna i janija od sočiva je gotova.

Svaki začin je po mojim željama, uvek možete eksperimentisati sa količinom i začinima u janiji od sočiva za dušu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: