Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanje za Pashu sa pečurkama, sitnim sirom i sirevima

Lazanje za Pashu sa pečurkama, sitnim sirom i sirevima

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Lazanje za Pashu sa pečurkama, sitnim sirom i sirevima
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jedinstvena kombinacija ukusa u ovoj lazanji - pečurke, sirevi i listovi svežeg bosiljka."

Potrebni sastojci

  • maca - 1 pakovanje (6 - 7 listova)
  • luk - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • pavlaka za kuvanje - 250 ml
  • kotidž sir - 2 komada
  • jaja - 3 komada
  • sir gauda - 50 g
  • mocarela - 50 g
  • paradajz pire - 5 kašika
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pokvasite listove mace (jevrejskog hleba) ispod slavine i umotajte ih u mokru krpu i ostavite pola sata.

Crni luk sitno iseckati i pržiti na biljnom ulju do zlatno smeđe boje. U luk dodajte sitno iseckane sveže pečurke, posolite, pobiberite i dodajte pavlaku (10% ili 15% masti).

Kuvajte dok se pavlaka ne upije u pečurke i luk.

U posudi pomešajte jaja sa sitnim sirom, rendanim sirevima.

Dodajte paradajz pire ili mešavinu sitno seckanog paradajza i začinite solju i biberom.

Slojevi lazanje:

- maca + pečurke;

- maca + Kotidž sir;

- maca + pečurke.

Gornji sloj Kotidž mešavine sa paradajz pireom i posuti rendanim kačkavaljem.

Lazanje od pečuraka pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25-30 minuta.

Po želji, u toku pripreme, između svih slojeva lazanje za Pashu sa pečurkama, sirom i sitnim sirom dodajte bosiljak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: