Način pripreme
Pokvasite listove mace (jevrejskog hleba) ispod slavine i umotajte ih u mokru krpu i ostavite pola sata.
Crni luk sitno iseckati i pržiti na biljnom ulju do zlatno smeđe boje. U luk dodajte sitno iseckane sveže pečurke, posolite, pobiberite i dodajte pavlaku (10% ili 15% masti).
Kuvajte dok se pavlaka ne upije u pečurke i luk.
U posudi pomešajte jaja sa sitnim sirom, rendanim sirevima.
Dodajte paradajz pire ili mešavinu sitno seckanog paradajza i začinite solju i biberom.
Slojevi lazanje:
- maca + pečurke;
- maca + Kotidž sir;
- maca + pečurke.
Gornji sloj Kotidž mešavine sa paradajz pireom i posuti rendanim kačkavaljem.
Lazanje od pečuraka pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25-30 minuta.
Po želji, u toku pripreme, između svih slojeva lazanje za Pashu sa pečurkama, sirom i sitnim sirom dodajte bosiljak.