Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Moja lazanja sa sitnim sirom i spanaćem

Moja lazanja sa sitnim sirom i spanaćem

IrenaIrena
Početnik
16929631
Moja lazanja sa sitnim sirom i spanaćem
Fotografije: Irena
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
10
"Vreme je za testeninu, a ova lazanja je ptavi izbor."

Potrebni sastojci

  • Za bešamel sos
  • mleko - 1 l
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • začin - po ukusu
  • Za lazanju
  • kore za lazanju - 1 kg
  • spanać - 1 kg
  • sitni sir - 1 kg
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - za podmazivanje tepsije
* merne jedinice

Način pripreme

Za početak pripremiti bešamel sos.

Staviti ulje na ringlu i dodati brašno. Postepeno dolivati mleko uz stalno mešanje kako ne bi došlo do stvaranja grudvica. Začiniti sos po ukusu. Kada se zgusne ostaviti da se prohladi.

Za filovanje oprati i kratko blanširati spanać. Ohladiti ga i iseckati.

Podmazati tepsiju uljem i staviti malo bešamel sosa na dno. Prekriti površinu korama za lazanje, na njih staviti deo spanaća i sira, pa preko toga nekoliko kašika sosa. Nastaviti filovanje dok se ne potroši sav materijal.

Završiti slojem kora i odgore ih premazati bešamelom.

Ostaviti oko 30 minuta na sobnoj temperaturi da kore upiju sos i omekšaju, pa peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta.

Lazanja sa sirom i spanaćem je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: