Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa spanaćem i sirom

Lazanja sa spanaćem i sirom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Lazanja sa spanaćem i sirom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 2
20/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Kada svaki aromatičan zagrljaj nosi uživanje za sva čula, znači da ste se odlično snašli u pripremanju ove lazanje"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 500 g
  • spanać - 600 g
  • maslac - 70 g
  • brašno - 50 g
  • mleko - 700 ml
  • rikota - 400 g
  • parmezan - 80 g
  • mocarela - 300 g
  • bosiljak - 1 - 2 struka
  • muskatni oraščić - 1 komad
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Otopite maslac i dodajte brašno. Zapržite ga na kratko, mešajući neprestano da ne zagori. Sipajte u etapama sveže mleko mešajući energično da se ne stvore grudvice.

Začinite sos Bešamel solju i biberom i ostavite da se krčka na umerenoj vatri dok se ne zgusne.

Na kraju dodajte sveže narendan muskatni oraščić i sklonite sos sa ringle.

Isecite spanać na krupno i sotirajte ga u maslacu. Začinite soljui biberom. Dodajte sir rikotu, beli luk iseckan na sitno i nekoliko listova svežeg bosiljka. Promešajte i skinite sa vatre.

Počnite da ređate lazanju, stavljajući prvo sloj kora na dno posude za pečenje, pokrijte obilno smesom od spanaća i ikote, poređajte odozgo parčiće mocarele i pokrijte Bešamel sosom.

Ponovite dok se sastojci ne potroše.

Završite lazanju slojem sosa, pospite obilno narendanim parmezanom i prebacite u rernu na 180-200 stepeni na 30-35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: