Način pripreme
Otopite maslac i dodajte brašno. Zapržite ga na kratko, mešajući neprestano da ne zagori. Sipajte u etapama sveže mleko mešajući energično da se ne stvore grudvice.
Začinite sos Bešamel solju i biberom i ostavite da se krčka na umerenoj vatri dok se ne zgusne.
Na kraju dodajte sveže narendan muskatni oraščić i sklonite sos sa ringle.
Isecite spanać na krupno i sotirajte ga u maslacu. Začinite soljui biberom. Dodajte sir rikotu, beli luk iseckan na sitno i nekoliko listova svežeg bosiljka. Promešajte i skinite sa vatre.
Počnite da ređate lazanju, stavljajući prvo sloj kora na dno posude za pečenje, pokrijte obilno smesom od spanaća i ikote, poređajte odozgo parčiće mocarele i pokrijte Bešamel sosom.
Ponovite dok se sastojci ne potroše.
Završite lazanju slojem sosa, pospite obilno narendanim parmezanom i prebacite u rernu na 180-200 stepeni na 30-35 minuta.