Način pripreme
Od navedene količine sastojaka prave se tri kore.
Za pripremu jedne kore potrebno je umutiti 5 belanaca sa 120 g šećera. Kada su penasta dodati 5 kašika oraha, 5 kašika mlevenog keksa i 1 kašiku brašna. Kora se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta. Na isti način naprave se još dve kore i ostave se da se dobro ohlade.
Prilikom pripreme fila potrebno je penasto umutiti žumanca sa šećerom, u to dodati pudinge od vanile i manju količinu od ukupnog mleka.
Ostatak mleka staviti da proključa, pa umešati navedenu smesu u njega. Mešati dok se fil ne zgusne, pa ga prebaciti u činiju i dobro ohladiti. U ohlađen fil mukserom umešati margarin.
Umutiti šlag sa vodom i dodati filu. Zatim u fil staviti natendanu čokoladu, iseckane orahe i lomljeni plazma keks, pa dobro promešati kašikom.
Na prvu koru naneti polovinu fila, prekriti drugom korom, pa je premazati ostatkom fila.
Završiti filovanje torte stavljanjem treće kore. Umutiti šlag sa odgovarajućom količinom vode i ukrasiti tortu po sopstvenoj želji.
Ostaviti grčku tortu preko noći u frižideru kako bi se dobro stegla, a keks omekšao.
Kada se ohladi, moja grčka torta je spremna za serviranje.