Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete sa limunom sa mariniranim tofuom

Špagete sa limunom sa mariniranim tofuom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4871571k218
Špagete sa limunom sa mariniranim tofuom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
15/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Špagete su spremne za posluživanje sa 1 komadom pečenog tofua na vrhu - izgledaju veoma ukusno i tako su dobrog ukusa"

Potrebni sastojci

  • špagete - 200 g
  • luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 1 kašika
  • bujon od povrća - 1/2 kocke (+1 šolja vode)
  • biljno mleko - 1/2 šolje
  • bosiljak - 1 kašičica
  • limun - 1/2 komada (sok i malo kore)
  • parmezan
  • Za tofu
  • tofu - 200 g
  • soja sos - 3 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • žalfija - 1/2 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite marinadu za tofu tako što ćete pomešati maslinovo ulje, soja sos i začine.

Tofu se iseče na 2 tanja dela po dužini i ostavi da se marinira nekoliko minuta. Zatim se peče na 200 stepeni sa obe strane dok ne bude pečen i hrskav. Pre pečenja i pri okretanju preliti preostalom marinadom.

Špagete skuvajte u slanoj vodi, a zatim ih ocedite, ostavite 1 šolju vode vode. Kocka bujona se rastvori u vodi od špageta.

Crni luk se iseče na sitne komade, a beli luk se nasecka. Na zagrejanom ulju propržite luk, a zatim i beli luk.

Dodajte brašno i dobro promešajte. Neprekidno mešajući, sipajte bujon i mešajte dok se ne zgusne u sos. Sipajte mleko, isceđeni sok od limuna, kao i njegovu koru i dodajte bosiljak.

Dobro promešajte i dodajte kuvane špagete. Posle otprilike 2 minuta ugasite šporet i ostavite sa strane još nekoliko minuta, da se sos dobro upije i zgusne.

Na kraju još jednom promešajte i špageti su spremni za serviranje sa 1 komadom pečenog tofua na vrhu.

Uživajte u mojim špagetima sa limunom i mariniranim tofuom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: