Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirane bele i crvene rotkvice

Marinirane bele i crvene rotkvice

Marinirane bele i crvene rotkvice
Fotografije: Violeta Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"U ovoj marinadi rotkvice mogu da izdrže i do 4 nedelje u frižideru."

Potrebni sastojci

  • Za teglu od 720 ml
  • crvena rotkvica - 15 komada
  • bela rotkvica - 5 komada
  • beli luk - 1 čen
  • biber u zrnu - 5 - 6 komada
  • mirođija - 2 grančice
  • jabukovo sirće - 60 ml
  • voda - 120 ml
  • med - 1 kašika
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Marinirane bele i crvene rotkvice - odličan način za čuvanje viška rotkvica.

Operemo i očistimo rotkvice. Režemo ih na tanke kolutove i punimo u teglu. Na vrh dodajte beli luk, biber i mirođiju.

U šerpu sipajte vodu, sirće, so i šećer i prokuvajte smesu. Uklonite sa vatre i dodajte med.

Ovom mešavinom prelijte rotkvice u tegli.

Zatvorite tegle dok je još vruće i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru.

U ovoj marinadi rotkvice mogu da izdrže i do 4 nedelje u frižideru, a možete ih koristiti i za neku zanimljivu salatu od rotkvica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: