Umak od rotkvica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
12/03/2020
"Da li je ovo najsvežiji umak koji ste probali "
Priprema5 min.
Ukupno5 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • rotkvice - 80 g + za ukras i garniranje
  • krem sir - 100 g
  • sitan sir - 100 g
  • divlji luk - 2 - 3 kašike, iseckan
  • so - 1 kašičica, ili po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • prepečene kriške - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Mnogo volim namaze i umake, jer je to bajbrži i najlakši način da stavimo na sto nešto ukusno i elegantno za društvo jednom dobrom piću.

Za ovaj umak može da se koristi samo krem sir, a sitan sir da se izbaci, ili pak da se stave u onakvom odnosu kakav vam se sviđa.

Rotkvice se očiste od listova i dlačica i usitne se u blenderu.

Stavlja se krem sir (i sitan sir), iseckan mladi divlji luk, so i biber.

Sve se meša veoma dobro i servira se kad se ukrasi kriškama rotkvica i strukovima finog luka.

Konzumira se na prepečenim kriškama ili dvopecima.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar