Način pripreme
Izrendajte koru od pomorandže na fino rende za citruse (samo narandžasti deo).
Isecite maslac na komade.
Stavite zajedno sa svim ostalim sastojcima za kekeksiće sa maslacem u blender i uljučite na srednje okretaje oko 15 minuta ili dok ne dobijete glatko homogeno testo.
Ako nemate blender možete zamesiti testo za keksiće sa maslacem ručno, ali sa aparatom je lakše i brze.
Uvijte streč folijom i stavite u frižider na 1 sat.
Posle napravite loptice od testa i u sredinu stavite po komade ratluka. Količina nadeva je po ukusu. Spljeskajte loptice i poređajte u dva pleha, obložena papriom za pečenje.
Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta ili dok ne dobiju lepu boju.
Nakon što izvadite bele keksiće iz rerne, ostavite ih da se ohlade i stvrdnu, obilno pospite šećerom u prahu i servirajte na poslužavniku.
Jednostavni i ukusni keksići sa maslacem, bademom i nadevom od ratluka sa mirisom pomorandže i izuzetne unutrašnjosti od ratluka!