Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići sa maslacem»Keksići sa maslacem, bademom i nadevom od ratluka

Keksići sa maslacem, bademom i nadevom od ratluka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Keksići sa maslacem, bademom i nadevom od ratluka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
15
"Jednostavni i ukusni keksići sa maslacem, bademom i nadevom od ratluka sa mirisom pomorandže i izuztne unutrašnjosti od ratluka!"

Potrebni sastojci

  • bademi - 50 g, mleveni
  • brašno - 200 g, tip 650
  • žumance - 1 komad
  • kravlji maslac - 150 g
  • šećer u prahu - 80 g + za posipanje
  • kora od pomorandže - od 1 male
  • vanilin šećer - 1 kesica, 10 g
  • ratluk - 150 g, po ukusu za nadev
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte koru od pomorandže na fino rende za citruse (samo narandžasti deo).

Isecite maslac na komade.

Stavite zajedno sa svim ostalim sastojcima za kekeksiće sa maslacem u blender i uljučite na srednje okretaje oko 15 minuta ili dok ne dobijete glatko homogeno testo.

Ako nemate blender možete zamesiti testo za keksiće sa maslacem ručno, ali sa aparatom je lakše i brze.

Uvijte streč folijom i stavite u frižider na 1 sat.

Posle napravite loptice od testa i u sredinu stavite po komade ratluka. Količina nadeva je po ukusu. Spljeskajte loptice i poređajte u dva pleha, obložena papriom za pečenje.

Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta ili dok ne dobiju lepu boju.

Nakon što izvadite bele keksiće iz rerne, ostavite ih da se ohlade i stvrdnu, obilno pospite šećerom u prahu i servirajte na poslužavniku.

Jednostavni i ukusni keksići sa maslacem, bademom i nadevom od ratluka sa mirisom pomorandže i izuzetne unutrašnjosti od ratluka!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: