Način pripreme
Suvi kvasac sam pomešača sa malo mlakog mleka i šećerom i ostavila da se aktivira.
Aktiviranom kvascu sam dodala preostalo mleko, vodu i ulje, jedno jaje i so, pa uz postepeno dodavanje brašna umesila testo za kiflice.
Margarin sam stavila između dva lista papira za pečenje i istanjila ga u četvorougaoni oblik debljine oko pola cm. Stavila sam ga u frižider da se ohladi.
Kad je testo naraslo rastanjila sam ga oklagijom u sredinu stavila ohlađeni margarin i spojila ivice. Opet sam ga istanjila, pa preklopila 4 puta.
Posle 15 minuta ponovo sam rastanjila testo oklagijom i opet presavila na 4 dela.
Ostavila sam ga da malo odmori i nakon 15 minuta rastanjila i sekla trouglove.
Svaki trougao sam filovala sa malo sira i uvijala kiflice. Ostavila sam ih da lepo narastu, pa premazala umućenim jajetom i posula susamom.
Pekla sam u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Prijatno uz moje lisnate kiflice sa sirom!