Način pripreme
Rastvirite kvasac u svežem mleku.
Stavite brašno na radnu površinu i napravite udubljenje. Dodajte sve sastojke za testo bez kravljeg maslaca.
Zamesite meko testo za kiflice.
Stavite ih u posudu i uvijte pamučnom krpom. Ostavite na toplom da nadođe.
Gotovo testo podelite na 18 jednakih lopti. Poređajte dve lopte jednu do druge, svaku razvijte oklagijom na tanak list, namažite maslacem i pokrijte drugom razvijenom korom (poslednja se ne maže).
Uradite na isti način i sa ostalih 9 lopti. Dobićete 2 gomilice sa po 9 okruglih listova.
Razvijte ih posebno na dve velike kore. Isecite na trouglove, stavite nadev i uvijte kiflice.
Poređajte lisnate kiflice u pleh, obložen papirom za pečnje na rastojanju jednu od druge i ostavite 30 minuta da nadođu.
Namažite umućenim žumancem, uljem i svežim mlekom. Pospite bakine lisnate kiflice kristal šećerom i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove.