Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Bakine lisnate kiflice

Bakine lisnate kiflice

Bakine lisnate kiflice
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 5
01/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
16
"Bakine lisnate kiflice su najukusnije"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada (1 žumance za premazivanje)
  • sveže mleko - 2 šolje
  • šećer - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • kvasac - 1/2 pakovanja, svež
  • brašno - 4, 5 šolje
  • kravlji maslac - 175 g (na sobnoj temperaturi)
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • nadev
  • marmelada
  • čokolada
  • kikiriki puter
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvirite kvasac u svežem mleku.

Stavite brašno na radnu površinu i napravite udubljenje. Dodajte sve sastojke za testo bez kravljeg maslaca.

Zamesite meko testo za kiflice.

Stavite ih u posudu i uvijte pamučnom krpom. Ostavite na toplom da nadođe.

Gotovo testo podelite na 18 jednakih lopti. Poređajte dve lopte jednu do druge, svaku razvijte oklagijom na tanak list, namažite maslacem i pokrijte drugom razvijenom korom (poslednja se ne maže).

Uradite na isti način i sa ostalih 9 lopti. Dobićete 2 gomilice sa po 9 okruglih listova.

Razvijte ih posebno na dve velike kore. Isecite na trouglove, stavite nadev i uvijte kiflice.

Poređajte lisnate kiflice u pleh, obložen papirom za pečnje na rastojanju jednu od druge i ostavite 30 minuta da nadođu.

Namažite umućenim žumancem, uljem i svežim mlekom. Pospite bakine lisnate kiflice kristal šećerom i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: