Način pripreme
Kolač sa vrelom vodom i tečnom čokoladom - neodoljivi užitak.
U posudu miksera razbijemo jaja. Mutimo. Dodajemo šećer i ponovo mutimo. Dodajemo ulje i vrelu vodu. Mutimo polako. Postepeno dodajemo prosejano brašno.
Dodajemo prašak za pecivo. Limun operemo i koru sitno izrendamo. Dodajemo. Smesu mutimo. Rernu uključimo da se ugreje na 200 stepeni.
Pripremamo duguljasti kalup za kolač, namažemo i posipamo brašnom. Polovinu testa sipamo u smesu, a u preostalu polovinu dodajemo kakao. Promešamo.
Kakao smesu sipamo preko preostale po celoj dužini. Pečemo na 180 stepeni, rerna ne treba da se otvara. Orahe očistimo i sečemo na komade po želji.
Kada kolač bude gotov, vadimo ga iz kalupa i okrećemo. U posudu stavljamo tečnu čokoaldu sa malo ulja. Stavljamo u mikrotalasnu kratko da bude tečnija.
Promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Kolač sa vrelom vodom namažemo tečnom čokoladom i posipamo orasima.
Ne bih odbila parče kolača uz jutarnju kaficu.