Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta od spaaća sa jagodama i maskarponeom

Torta od spaaća sa jagodama i maskarponeom

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Torta od spaaća sa jagodama i maskarponeom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
16
"Spanać torta sa jagodama i maskarponeom - toliko ukusna da će vam i drugo parče biti malo"

Potrebni sastojci

  • kora
  • spanać - 200 g, svež, poparen i isceđen
  • ulje - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 2 šolje
  • vanila - 1 ampula
  • prašak za pecivo - 10 g
  • krem
  • kisela pavlaka - 1 kofica
  • maskarpone - 500 g
  • vanila - 1 ampula
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • bela čokolada - 1 komad, blok
  • ulje - 1 supena kašika ili maslac od kokosa
  • glazura
  • bela čokolada - 1 komad, blok
  • ulje - 2 supene kašike
  • jagode - oko 100 g, isečene na četvrtine
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru torte od spanaća ulje i spanać pasiramo.

Jaja i šećer umutimo, dodajemo spanać, pomešan sa uljem. Na kraju brašno sa praškom za pecivo i vanilom.

Pečemo koru za tortu u kalupu za tortu, obložen papirom za pečenje na 180 stepeni oko 30 minuta ili proveravamo čačkalicom za zube.

Ostavimo da se ohladi i sečemo na kore. Krem pravimo tako što kratko umutimo sve sastojke u dubokoj posudi.

Sastavljamo kora, krem, kora, krem i završavamo tankim slojem krema od pavlake i maskarponea.

Odozgo pravimo prelim od rastopljene bele čokolade i ulja. Ukrašavamo jagodama, možemo ih potopiti u belu čokoladu po želji.

Isto tako možete staviti isečene jagode između kora, stavite krem i sipate jagode.

Stavljamo u frižider na nekoliko sati laganu spanać tortu sa jagodama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: