Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni Paradajz»Paradajz punjen pasuljem

Paradajz punjen pasuljem

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3711371k114
Paradajz punjen pasuljem
Fotografije: Juliya
1 / 3
04/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Punjeni paradajz sa pasuljem je idealno meze za svako godišnje doba uz čašicu rakije"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada
  • beli pasulj - 200 g, kuvan
  • orasi - 50 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen, po želji
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • korijander - 1/2 kašičice, mleven
  • peršun - 1/2 kašičice (može i svež)
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje i dinstajte kratko sitno iseckani luk.

Operite paradajz, odsecite gornji deo kao poklopac ili isecite na pola. Izvadite unutrašnjost i ostavite da se ocede.

U posudu blendera ili secka sipajte oko 1/2 kuvanog pasulja, orahe, luk, beli luk, sok od limuna, začine i malo mekane unutrašnjosti paradajza i pasirajte.

Dodajte preostali pasulj, promešajte kašikom i napunite paradajz smesom.

Paradajz punjen pasuljem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: