Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana jaja»Jaja na panađurski način u tiganju

Jaja na panađurski način u tiganju

Jaja na panađurski način u tiganju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Toliko volimo ova jaja na panađurski način da ih se ne možemo zasititi i jedemo ih svaki dan"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko
  • so
  • beli luk u prahu
  • mirođija - suva, vrhovi
  • ulje
  • aleva paprika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku široku šerpu sipam vodu, stavim na šporet i sačekam da proključa. Posolim i ubacim slomljena jaja jedno po jedno.

Posle oko pet minuta pažljivo okrenite rešetkastom kašikom. Vadim ih i stavljam na veliki tanjir.

Sipam dve kofice gustog kiselog mleka u duboku posudu. Dodam so, beli luk u prahu i suvu mirođiju. Dobro promešajte i sa nekoliko kašika prelijte već pripremljena jaja.

U malom tiganju sipajte dve ili tri kašike ulja, stavite na šporet samo 30 sekundi, dodajte kašičicu mlevene aleve paprike i promešajte.

Ovom mirisnom, crvenom zaprškom prekrivam mlečnu mešavinu.

Prilikom serviranja jaja na panađurski način posipam seckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: