Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana jaja»Jaja na panađurski način sa sosom od belog luka

Jaja na panađurski način sa sosom od belog luka

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Jaja na panađurski način sa sosom od belog luka
Fotografije: Vladka Panaiotova
3 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
5
"Predstavljamo jedan novi pogled na tradicionalni recept jaja na panađurski način, koji je ukusan sa mlečnim sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 komada
  • voda
  • sirće
  • so
  • aleva paprika
  • sos
  • kiselo mleko - 800
  • sir - 250 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Sos: Kiselomleko dobro promešamo. Dodajemo rendani sir i rendani beli luk. Promešamo.

U dublji pleh stavljamo vodu i 1 šolju sirćeta da provri. Kad počne da vri dodajemo so. Jaja razbijamo direktno u vodu, ne mešamo.

Ne blizu jedno do drugog. Nakon oko 10 minuta vadimo pažljivo i stavljamo na tanjir u koji smo prethodno stavili sos od belog luka.

Jaja na panađurski način posipamo biberom i dodajemo rastopljeni maslac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: