Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Proso i sočivo sa povrćem

Proso i sočivo sa povrćem

IrenaIrena
Početnik
16929631
Proso i sočivo sa povrćem
Fotografije: Irena
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Proso i sočivo sa povrćem može se servirati kao samostalno vegetarijansko jelo, prilično je zasitno, zato ne oklevajte, probajte!"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepe - 3 kom.
  • tikvice - 2 kom.
  • paradajz - 3 kom.
  • sočivo - 200 g
  • proso - 200 g
  • začin - po ukusu
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Proso oprati i ostaviti nekoliko sati potopljeno u vodi.

Sočivo prebrati i staviti u vodu da se kuva. Kada je napola skuvano procediti ga.

Crni luk iseći na kockice i dinstati na ulju uz dosipanje vode. Šargarepu oljuštiti i iseći na kolutiće, pa dodati luku. Nakon nekoliko minuta umešati i sočivo, začiniti i naliti vodu.

Tikvice oljuštiti i iseći na kockice. Preko paradajza preći tupom stranom noža, a zatim ga oljuštiti i takođe iseći na kockice. Kada sočivo još malo omekša, dodati u šerpu i ovo povrće.

Kuvati dok svi sastojci ne budu skoro gotovi, pa umešati proso. Nastaviti sa kuvanjem dok i ono ne omekša i ne nabubri.

Proso i sočivo sa povrćem može se servirati kao samostalno vegetarijansko jelo, prilično je zasitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: